vrijdag 19 januari 2018

Start To Hand Letter - deel 3

Heb je nog niet de kans gekregen om een workshop handlettering te volgen bij MINO? Hou dan zeker de agenda in de gaten en wie weet lukt het wel een keertje dit jaar. Op de blog zal ik vanaf nu regelmatig wat tips & tricks tonen, zodat je alvast kan beginnen oefenen. En wie weet zien we elkaar dan binnenkort in één van de workshops in Gent!

Hoe schreefletters tekenen?
Schreefletters hebben een eeuwenoude traditie, en hebben daardoor een meer klassieke look. Je kan ze tekenen met veel of weinig dik-dun-contrast. De schreven kunnen lichter, even zwaar, of zwaarder zijn dan de rest van de letter. 

Alle letters worden los van elkaar getekend. Om dezelfde corpsgrootte te bewaren, kan je best eerst een paar hulplijnen tekenen met potlood.
Je kan de schreven in één beweging tekenen, samen met de rest van de letter, of je kan eerst de letter tekenen en daarna de schreven toevoegen.
Vervang de schreven eens door iets anders, bijvoorbeeld door kleine bloemetjes of krullen.


Oefen nu eerst een paar woorden in schreefletters. Beperk je tot één soort letter binnen één woord.

Volgende keer: de schreefloze letter.

Vorige posts gemist? 
Deel 1 >>
Deel 2 >>
- - - - -
Copyright © 2018 Mino Paper Sweets. Teksten, illustraties en afbeeldingen op deze blog mogen niet gebruikt of gekopieerd worden zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...