donderdag 11 januari 2018

Start To Hand Letter!

Heb je nog niet de kans gekregen om een workshop handlettering te volgen bij MINO? Hou dan zeker de agenda in de gaten en wie weet lukt het wel een keertje dit jaar. Op de blog zal ik vanaf nu regelmatig wat tips & tricks tonen, zodat je alvast kan beginnen oefenen. En hopelijk zien we elkaar dan binnenkort in één van de workshops in Gent!

Wat is handlettering? 
Bij handlettering teken je letters met de hand, dat klinkt logisch, toch? Anders dan bij kalligrafie, zijn er weinig regels gebonden aan handlettering. Je maakt het zo eenvoudig of complex, zo strak of zo sierlijk als je zelf wil. Je kan lettertypes van de computer nauwgezet natekenen, of ze extra versieren, inkleuren of arceren. Met die handgeschreven letters maak je woorden, met woorden een quote, wens, gedachte, … Het geheel vul je aan met kleine illustraties, wimpels, krullen en pijlen. Op die manier geef je stap voor stap jouw handlettering project vorm.


Volgende keer leg ik uit welke verschillende soorten letters er gebruikt worden in handlettering!
- - - - -
Copyright © 2018 Mino Paper Sweets. Teksten, illustraties en afbeeldingen op deze blog mogen niet gebruikt of gekopieerd worden zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur.

3 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...