maandag 23 april 2012

Frow

Het moet zo'n 10 jaar geleden zijn dat ik Frow Steeman leerde kennen in de lerarenopleiding aan Sint-Lucas in Gent. Op lange, heerlijke zomeravonden praatten we – bij de nodige glazen wijn – over het leven en de liefde. Er waren perioden dat we elkaar wat uit het oog verloren, maar na al die jaren is ze nog steeds een lieve vriendin en een illustrator met een bijzonder talent.

Naast haar werk voor verschillende uitgeverijen, is Frow ook druk in de weer met vrij werk. Met deze reeks van illustraties (potlood, aquarel en acryl op mdf) geeft ze haar kijk op het dagelijkse leven: wachtend aan de school van haar kinderen, het uitzicht vanuit een raam, tussen het publiek van een lezing, … Wat ik zo mooi vind aan deze reeks is de combinatie van de gestileerde vormen, het eenvoudige kleurgebruik en de soms wat ijl wordende figuren. Frowie op haar best!

Deze illustraties zullen te zien zijn in een solotentoonstelling van Frow in Galerie Pinsart in de zomer van 2013.These sweet illustrations from Frow Steeman are telling everyday stories

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...